Spagnum - God jordbund til dine planter

Støbesand
Spagnum, sphagnum, eller tørvesmuld, som det også kaldes, er nedbrudt plantemateriale, der stammer fra gamle højmoser eller tørvemoser. Spagnum har nogle særlige egenskaber, der gør, at man nemt kan dyrke planter i. Sphagnum kan indeholde store mængder vand. Dette gør, at spagnum kan suge vand til sig, når du vander dine planter, eller det regner. Bagefter afgiver den vandet til planterne, når de har brug for det. Hos Skovl Selv Aabybro tilbyder vi billig kvalitetsspagnum, som du kan bruge i drivhuse, højbede eller køkkenhaver.
Hvad er skovl selv?
Spagnum
Spagnum
Ud over evnen til kunne oplagre masser af vand, så kan sphagnum også indeholde luft. Det betyder, at når de små porer er fyldt med vand, så kan der stadig trænge luft igennem de store. Det har stor betydning for planterne. De kan nemlig stadig få tilført ilt, også selvom man ved en fejl har givet dem for meget vand.

Hos os finder du den spagnum, du mangler

Ved Skovl Selv Aabybro kan du selv hente det tørvesmuld, du har brug for. Måske har du tænkt dig en køkkenhave, et højbed eller et drivhus. Så er sphagnum en god jordbund. Selvfølgelig er der nogle ulemper forbundet med brugen af sphagnum. Der er tale om en naturressource, som tager lang tid for naturen at skabe igen. Derudover bliver CO2 frigivet til atmosfæren, når sphagnum bliver udvundet af højmoserne. Det nævner vi ikke for at give dig dårlig samvittighed, men som en del af den rådgivning, du får hos os.
Katofler i Tørvesmuld
Spagnum
Skovl Selv Aabybro tilbyder også alternativer til tørvesmuld. Vi har harpet muld og andre valgmuligheder, som du kan benytte dig af, hvis du gerne vil have et drivhus eller andet. På pladsen finder du oplysende skilte, der fortæller dig mere om vores produkter, priser og anvendelsesmuligheder. Vi har sørget for, at selvbetjeningen på pladsen glider så gnidningsfrit som muligt. Det gælder også betalingen, som kan klares over MobilePay. Hvis du stadig holder fast ved at bruge kontanter, så har vi også en boks, hvor du kan smide dem i. Det er da en meget enkel måde at betjene sig selv på. Længere er den ikke.
Kontakt Skovl Selv Aabybro i dag på tlf.:+45 20 71 52 75 og få flere oplysninger. Du må også gerne skrive til os på Messenger.

Du kan kontakte os på:
+45 70 21 52 75
Facebook Messenger
Messenger_Logo_Color_RGB